Μαμά μεγαλώνω…

Το ποστ αυτό θα μπορούσα να ονομαστεί αλλιώς “#BirthdayGirl” ή “Καλώς να μας έρθει ή νέα δεκαετία” ή “Πως να μελαγχολήσεις σε μια μέρα”. Διάλεξε όποιο βρίσκεις εσύ κατάλληλο. Εγώ το πήγα πολύ λογοτεχνικά και δραματικά γιατί πιστεύω ότι ταιριάζει απόλυτα στην ζωή μου αυτή την στιγμή.

Για όσους δεν το γνωρίζουν,αύριο έχει γενέθλια η μικρή Ελένη (τρελαίνομαι να μιλάω για τον εαυτό στο γ’ πρόσωπο),που έχει γίνει τώρα πια μια ολόκληρη γομάρα. Ναι,οκ δεν είναι κάτι το σημαντικό για σένα που μπορεί να είσαι μικρότερος/η μου ή μεγαλύτερος/η μου, αλλά κάποια πράγματα είναι υποκειμενικά. Προσωπικά είναι η πρώτη φορά που έχω φρικάρει (μόνο αυτό το ρήμα περιγράφει αυτό που νιώθω) με την ηλικία μου επειδή πια  μπροστά θα έχει το “2”, γιατί πολύ απλά μετά το “2” έρχεται το “3”, μετά το “3” το “4”  κτλ.Πάνε τα “…teen” μπροστά από την ηλικία μου, ξέρεις  18een, 19teen…κτλ. Βασικά τώρα συνειδοτοποίησα ότι για τον αγγλόφωνο πληθυσμό δεν θεωρούμαι πια teen. ΣΟΚ

Πραγματικά δεν έχω καταλάβει πως έχουν περάσει 20 χρόνια από την ζωή μου, όπως επίσης και πόσα πράγματα έχουν αλλάξει αυτά τα 20 χρόνια. Άλλαξα φίλους, αθλήματα, χώρα, καθημερινότητα, πάχυνα , αδυνάτησα, ξεπέρασα κάποιους φόβους μου, έμαθα να ακούω περισσότερο την Ελένη και όχι τόσο τους άλλους και το πιο σημαντικό -νομίζω- έκανα ταξιδάκια σε μέρη που δεν το περίμενα καν. ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΆ ΠΡΆΓΜΑΤΑ! Και εννοείται ότι έπεται και συνέχεια!

Καινούρια δεκαετία, λοιπόν, και δεν ξέρω αν θα έπρεπε να χαρώ ή να στεναχωρηθώ..αν και κλίνω περισσότερο στο να χαρώ. Ένας δημιουργικός κύκλος κλείνει αύριο και ένας καινούριος ανοίγει και θα είναι ακόμα καλύτερος.Το πιστεύω! Το ξέρω ότι μπορεί να θεωρηθεί μελό αλλά είναι σαν να μπαίνει καινούριος χρόνος για εμένα, οπότε πρέπει να κάνω new year resolutions.

Οπότε το μόνο που έχω να πω στην μικρή Ελένη- που είναι έτοιμη να κλάψει αυτή την στιγμή-είναι ένα “Έχε γεια, πέρασα μοναδικά και συνάμα τραγικά” και στην μεγάλη (σχεδόν) Ελένη έχω να πω ένα “Καλώς ήρθες,ηρέμησε γιατί τα καλύτερα έρχονται!”

Υ.Γ Πραγματικά δεν ξέρω πως θα νιώθω στα 25 ή ακόμα χειρότερα στα 30, μού φαίνονται τόσο κοντά! Το μόνο που μένει να ακούσω από εμένα είναι το “Πότε θα γίνω μάνα”

Θα τελειώσω με δύο γνωμικά που πιστεύω με έχουν αγγίξει πάρα πολύ σε αυτό το θέμα.

  1. Να μετράς την ηλικία σου με τους φίλους και όχι με τα χρόνια σου
  2. Μακάρι οι νέοι να’ξεραν και οι γέροι να μπορούσαν

Κάτσε και σκέψου το νόημα τους. Α! όχι μόνο να το σκεφτείς αλλά και να το εφαρμόσεις.

Don’t forget to follow me on Instagram and my blog (check the 2nd step on the sidebar)

heart2.jpg

xo by El.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s