Loving the real me…

Είναι 1 μ.μ., είμαι καθισμένη στο ζεστό και άνετο κρεβάτι μου, πίνοντας έναν ελληνικό καφέ και προσπαθώντας να οργανώσω λίγο την ζωή μου. Αυτή την διαδικασία την κάνω όταν νιώθω πνιγμένη από τις δουλειές και από τα deadlines του πανεπιστημίου ή όταν θέλω να κάνω αλλάγες που ίσως μού αλλάξουν όλα όσα είχα στο μυαλό μου μέχρι στιγμής.

Αυτό το τελετουργικό λειτουργεί σαν ένα παραπάνω κίνητρο για να μην πέσει η ψυχολογία μου, για να μην σκέφτομαι ούτε τους γονείς μου , ούτε τους φίλους μου και ούτε την φοιτητική ζωή που θα μπορούσα να κάνω (γιατί δεν νομίζω πως αυτό που ζω τώρα, μπορεί κάποιος να το πει φοιτητική ζωή συγκρινόμενης αυτής των Ελλήνων φοιτητών).

Kindle-Candle-Light-Candle-Flame-Burn-Candlelight-1750640.jpg

Το μόνο φως προέρχεται από κάτι αρωματικά κεριά από βανίλια που υπάρχουν στο δωμάτιό μου. Με χαλαρώνει η μυρωδιά των καμμένων κεριών, είναι σαν, κατά κάποιο τρόπο, να με ναρκώνει και να με κάνει να σκέφτομαι καθαρά.

Στην συγκεκριμένη διαδικασία δεν αντέχω το παραμικρό θόρυβο και γενικότερα είμαι υπέρμαχος της άποψης ότι η σιωπή λέει πολλά. Λοιπόν, το κάνει σίγουρα, αλλά μόνο αν κάποιος επιλέξει να ακούσει και να συνομιλήσει με τον εαυτό του με την βοήθεια της σιωπής.

fullsizerender-3-e1515760442629.jpg

Παίρνω το στυλό και μια μικρή κόκκινη αντζέντα που έχω και ξεκινάω. Δεν φοβάμαι να αποτυπώσω στο χαρτί καμιά σκέψη μου. Ποτέ δεν φοβόμουν. Γιατί; Γιατί δεν μου αξίζει! H μαμά μου μού έλεγε πάντα ότι ο φόβος σημαίνει δειλία και εμένα δεν μου ταιριάζει καθόλου αυτή η λέξη.

Έχω τελικά καταλάβει το στέλεχος των μεγαλύτερων φόβων μου και αυτό με οδήγησε να καταλάβω πως ο φόβος ήταν το μεγάλύτερο μου εμπόδιο και πώς αυτοί έχουν επηρεάσει τη ζωή μου μέχρι στιγμής. Και μέσα σε τόσες ώρες συλλογισμού συνειδητοποίησα ότι ο χρόνος περνάει σαν τρελός. Επομένως, μην το χάνετε για πράγματα ή ανθρώπους που δεν θα έχουν σημασία την επόμενη μέρα.
Βλέπω τον εαυτό μου στην ζωή που έχω επιλέξει να κάνω χαμογελώντας και είμαι περήφανη για το ποια είμαι. Αρχίζω να αγαπώ πραγματικά τον εαυτό μου τώρα. Σκέφτομαι τη ζωή μου μέχρι στιγμής και δεν μπορώ παρά να συνειδητοποιήσω πόσο ευλογημένη είμαι. Να ταξιδεύω, να κάνω τις σπουδές που θέλω στο αντικείμενο που επιθυμώ να ασχοληθώ στο μέλλον και να έχω δίπλα μου αυτούς που πίστευαν σε εμένα. Να είστε ευγνώμονες κάθε μέρα, ακόμη και για τα μικροσκοπικά μικρά πράγματα. Για να σας δίνουν χαρά είναι σημαντικά. Αλλά ξέρετε κάτι; Κάντε το κυρίως για αυτούς που δεν σας πίστεψαν. Και να θυμάστε ότι οι haters must be your motivators!

home-1730491_960_720.jpg

Για όλα όσα έχουν σημασία, η συμβουλή μου είναι να προσπαθήσετε να περάσετε 5 λεπτά με τον εαυτό σας κάθε μέρα. Κάντε το σαν ένα είδος ενός τελετουργικού. Τελικά θα μάθετε τόσο πολλά πραγματικά για τον εαυτό σας που θα εκπλαγείτε. Όπως βρίσκονται στην καθημερινότητά σας η γυμναστική, το φαγητό και το διάβασμα έτσι προσθέστε το κι αυτό. Θα με θυμηθείτε και θα μάθετε να εκτιμάτε κάποια πράγματα που θεωρούνται δεδομένα.

Υ.Γ Αυτό το ποστ σηματοδοτεί ένα καινούριο πράγμα που θέλω να εντάξω και πάλι στη καθημερινότητά μου για το 2018 και απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Μπορεί για κάποιους να θεωρείτε βαρετό αλλά όσοι εφαρμόσουν έστω και λίγο αυτά που λέω, θα καταλάβουν την μαγεία του να μένεις και λίγο με τον εαυτό σου.  Just saying…!

Don’t forget to follow me on Instagram and my blog (check the 2nd step on the sidebar)

heart-clip-art1-e1508249688648

xo by El.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s