2017 review

Αυτό το έτος φτάνει στο τέλος του και είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη γι’αυτό. Αρχικά γιατί πάντα απολάμβανα τα καινούρια πράγματα/καταστάσεις, δεν ήμουν ποτέ  “βολεψάκιας”, οπότε με ιντριγκάρει η ιδέα ότι έχω ξανά 12 μήνες από την ζωή μου για να καταφέρω τους στόχους μου. Ο απολογισμός της χρονιάς δεν ήταν ούτε καλός, ούτε κακός,γενικά μέτριος αλλά πάντα κοιτάω το ποτήρι μισογεμάτο και περιμένω τα καλύτερα να’ρθούν (μία έγκυρη πηγή στη Θεσσαλονίκη μου το επιβεβαίωσε) 😉

Αυτό είναι το τελευταίο ποστ της χρονιάς και έτσι επέλεξα να σας παρουσιάσω μία μικρή περίληψη των σημαντικών γεγονότων της ζωής μου τους μήνες του 2017.

Ιανουάριος 2017

-1η φορά γενέθλια μακρια απο την οικογενειά μου

img_0094-e1514360623350.png

IMG_3293.PNG

Δεν ξέρω τι να πω γιατί τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Από την μία ήταν η πρώτη φορά που πέρναγα τα γενέθλιά μου μακριά από την οικογενειά μου και δεν τα γιόρταζα μαζί με τον πατέρα μου (που έχουμε την ίδια μέρα γενέθλια) αλλά από την άλλη δεν πέρασα άσχημα και μου αρέσει το γεγονός ότι πριν 1 χρόνο δεν ήξερα καν εκείνα τα άτομα και τώρα περνάω τα γενέθλιά μου μαζί τους.

Φεβρουάριος 2017

-Κυριακάτικο ταξίδι σε μια υπέροχη πόλη

DSC_0078-2

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_21e

Από με μικρή ξετρελενόμουν και μόνο στην ιδέα των ταξιδιών, μπορεί και λόγο του πατέρα μου, που μας έπαιρνε μαζι του όπου και να βρισκόταν. Αλλά από τότε που μετακόμισα στην Γαλλία έχω εκμεταλλευτεί, νομίζω, στο έπακρο την γεωγραφική θέση αυτής της χώρας και έχω επισκεφθεί ουκ ολίγα μέρη. Πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2017 επισκέφτηκα την Αβινιόν.Μια υπέροχη πόλη με αρκετά μέρη να δεις που σίγουρα δεν μπορείς να τα επισκεφθείς σε κάποιες ώρες όπως κάναμε εμείς.

Μάρτιος 2017

-Διάβασμα και γυμναστική

IMG_3260

Τώρα θα αναρωτιέσαι γιατί έβαλα σ’εκείνο τον μήνα αυτά τα δύο πράγματα αφού τα κάνω καθημερινά (βασικά μόνο το διάβασμα κάνω). Αρχικά ήταν η περίοδος που είχα πάρει την απόφαση να χάσω τα κιλά των πανελλαδικών και πήγαινα αρκετά συχνά στο γυμναστήριο και επίσης είχα πορωθεί με τα μαθήματα  του συγκεκριμένου εξαμήνου που μου άρεσαν πάρα πολύ.

img_3264.jpg

Απρίλιος 2017

-Πάσχα μακριά από την οικογένεια—-Ταξίδι στη Τουλούζη–Πρωτάθλημα κωπηλασίας

IMG_1016.JPG

IMG_1010.JPG

Γενικότερα είμαι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να προσαρμόζεται εύκολα στς καταστάσεις που προκύπτουν στη ζωή του. Αλλά ένα πράγμα που με δυσκόλεψε αρκετά είναι το να περάσω τις γιορτές μακριά από την οικογένειά μου και να μην ξανακάνω κωπηλασία. Το πρώτο γιατί ζω με μία οικογένεια που απολαμβάνουμε τις ημέρες των εορτών στο έπακρο και το δεύτερο γιατί για κάποιο διάστημα η κωπηλασία ήταν καθημερινότητα μου. Οπότε τις ημέρες του Πάσχα που δεν μπορούσα να πάω στην Ελλάδα,γιατί αμέσως μετά είχα εξεταστική,μού στοίχισε γιατί μου έλειπαν όλα (ήταν η μοναδική φορά που είχα πει μακάρι να γύριζα στην Ελλάδα). Εκείνη την περίοδο ήταν και το πρωτάθλημα της κωπηλασίας, οπότε καταλαβαίνετε τι βίωσα…Θυμάμαι είχα κολλήσει εκείνη την περίοδο στα social media για να βλέπω φωτογραφίες από κωπηλασία και αρνιά την Κυριακή του Πάσχα. Αλλά ευτυχώς πήγαμε ένα 3ημερο ταξίδι στην Τουλούζη και κάπως ξεχάστηκα.

IMG_0558
Πρωτάθλημα του 2015
IMG_0561
Μια Ελένη λεπτή…
Μάιος 2017

-Πίσω στην Ελλάδα μετά από 4 μήνες—-Πέρασα το 1ο ακαδημαικό έτος

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_23f

Τα λόγια είναι περιττά γιατί νομίζω καταλαβαίνετε τον λόγο που αυτός ο μήνας ήταν ξεχωριστός. Η αναμονή μου ήταν μεγάλη για να επιστρέψω πίσω στην Ελλάδα, όπως επίσης και για να δω αν τελικά κατάφερα να περάσω το 1ο έτος της σχολής μου.

Ιούνιος-Ιούλιος 2017

-Δούλεψα σε καράβι για αρκετό καιρό

IMG_1180

IMG_3261

Όχι όχι δεν μπάρκαρα για να βρω τον εαυτό μου, αλλά για όσους δεν το γνωρίζουν ο πατέρας μου είναι καπετάνιος και από την ηλικία των 15-16 ετών μέχρι και τώρα που είμαι κοντά στα 20 πηγαίνω για κάποιο χρονικό διάστημα στα ταξίδια που κάνει το καλοκαίρι στα κυκλαδίτικα νησιά, και όπως λέει η 2η φωτογραφία “έχει και τα τυχερά της η κόρη του ναυτικού”. Αυτό που κερδίζω κάθε φορά είναι γνωριμίες με ξένους, βελτίωση των γνώσεων μου πάνω στα αγγλικά και στα γαλλικά και φυσικά βλέπω πολλά νησιά που αλλιώς δεν θα μπορούσα να είχα επισκεφθεί μέχρι τα 20 μου.

Αύγουστος 2017 

-Ταξίδι στη κοσμοπολίτικη Μύκονοοοοοο

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6d.jpg

Γενικά αυτό το νησί το είχα παρεξηγήσει. Νόμιζα ότι ήταν απλά πάρτυ, μεθυσμένοι, ακριβές τιμές και πολλούς διασήμους. Καλά έτσι είναι αλλά χάρις σε ένα μοναδικό άτομο που άλλαξε η ζωή μου από την στιγμή που τον γνώρισα, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω μια άλλη Μύκονο, την παραδοσιακή αλλά και την κοσμοπολίτικη και πραγματικά ήταν ότι καλύτερο έκανα το τελευταίο μήνα που ήμουν στην Ελλάδα.

Σεπτεμβριος 2017

-1η μερα πανεπιστημιου στο 2ο έτος—-Καρκασσόν

IMG_1847.JPG

Ήταν ο μήνας ο πιο δύσκολος του έτους γιατί μετά από 3 μήνες στην Ελλάδα δεν μπορούσα να προσαρμοστώ πάλι στο Μονπελιέ. Αλλά επειδή δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα τα δύσκολα με το πανεπιστήμιο, είπαμε με την παρέα να επισκεφθούμε για ίγες ώρες την Καρκασσόν, μία πόλη βγαλμένη από παραμύθι.

Οκτώβριος 2017

-Ταξίδι στο πολυπόθητο Παρίσι—Δημοσίευση του Eldition

ελδιτιον123.jpg

Μακράν ο καλύτερος μου μήνας…Πρώτον διότι δημιοσίευσα το Eldition, μετά από αρκετό καιρό σκέψης και δουλειάς και δεύτερον γιατί επιτέλους είδα από κοντά το ΠΑΡΙΣΙ, την αγαπημένη μου πόλη μετά την Αθήνα. Το Παρίσι είναι ένας μαγευτικός και ρομαντικός προσδιορισμός, που κάθε άνθρωπος πρέπει να επισκεφθεί γιατί ποτέ δεν είναι αρκετά αυτά που έχεις να δεις και να κάνεις.

IMG_2522.JPG

Νοέμβριος 2017

-Μετακόμιση τώρα

IMG_3262.JPG

Αρκετά δύσκολος μήνας, διότι έπρεπε να αλλάξω σπίτι και να παράλληλα είχα και μαθήματα να δώσω για την εξεταστική. Αλλά ευτυχώς βρήκα και σπίτι και όλα πήγαν μια χαρά με τα μαθήματα (θέλω να ελπίζω)

Δεκέμβριος 2017

-Ταξίδι στη Θεσσαλονίκη (τελευταίο ταξίδι για 2017)

IMG_3031.JPG

Ο τελευταίος μήνας του έτους και δεν θα μπορούσε να έχει κλείσει διαφορετικά από ένα ταξίδι. Πού;;; Στην συμπρωτεύσουσα, την Θεσσαλονίκη. Αυτή η πόλη είναι πραγματικά ένα όνειρο για εμένα, γιατί κυριολεκτικά σε κάθε σημείο είχε και από ένα μέρος για φαγητό. Είχα πάθει πλάκαα!!!

 

Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και να έχουμε ένα 2018 γεμάτο στιγμές, υγεία και ευτυχία

Don’t forget to follow me on Instagram

santa_hat_PNG90d

                 xo by El.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s