Tι είναι για εμένα το blogging?

Γενικά αν με ρωτούσες πως θα φανταζόμουν την ζωή μου μετά από καιρό δεν θα σου έλεγα με τίποτα ότι θα ήθελα να γίνω “blogger”. Αλλά και πάλι αν μου έλεγε κάποιος ότι θα ήμουν στη Γαλλία για σπουδές ή ότι θα έμενα μόνη μου στα 18 και ότι θα είχα δικό μου blog και πάλι δεν θα τον πίστευα. Οπότε μετά από τόσες αλλαγές στη ζωή μου δεν λέω με τίποτα ποτέ γιατί μου γυρνάει boomerang!

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ ΤΟ ELDITION ?

cropped-cropped-ceb5cebbceb4ceb9cf84ceb9cebfcebd123.jpg

Ο λόγος που δημιούργησα το Eldition είναι ξεκάθαρα από πείσμα, αλλά στη πορεία το αγάπησα γιατί μπήκε στη καθημερινότητα μου, και όταν ασχολείσαι με κάτι καθημερινά (είτε πολύ είτε λίγο) γίνεται απευθείας κομμάτι του εαυτού σου και το αγαπάς. Πόσο μάλλον όταν αφιερώνεις χρόνο σε κάτι για να είναι αξιοπρεπής η εμφάνισή του.

Αλλά ας το πάρουμε τα πράγματα απ’την αρχή. Ουσιαστικά όλα ξεκίνησαν, το καλοκαίρι του 2017, όταν έστειλα βιογραφικά σε κάποια  περιοδικά στην Ελλάδα για να κάνω πρακτική. Δεν έλαβα από κανένα απάντηση. Μόνο ένα είχε την αξιοπρέπεια και το σεβασμό προς το πρόσωπό μου να μου απαντήσει. Αλλά και πάλι η απάντηση του δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή— « Δεν μπορούμε να σας προσλάβουμε γιατί δεν έχετε εμπειρία ». Αυτό μόνο! Πραγματικά εκνίνη τη στιγμή  ευχήθηκα να μην μου είχε απαντήσει!

Να σας πω την αλήθεια όταν το διάβασα έβαλα τα γέλια και οι λόγοι είναι προφανείς. Να σημειωθεί εδώ ότι προτίμησα να κάνω πρακτική στην Ελλάδα αμισθή για να έχω το πλεονέκτημα της γλώσσας, αντί να κάων στην Γαλλία με κανονικό μισθό (στη Γαλλία είναι υποχρεωμένη η εκάστοτε εταιρεία να δίνει κανονικό μισθό και να υπογράφει συμβόλαιο στον εκάστοτε φοιτητή για πρακτική εξάσκηση). Καθόμουν και σκεφτόμουν πως μπορεί κάποιος να ζητάει από ένα φοιτητή να έχει εμπειρία σε κάτι που ακόμα το σπουδάζει, ρώτησα και τους γονείς μου μήπως ξέρουν εκείνοι….Αλλά απάντηση δεν βρήκα!

Τώρα αν αναρωτιέσαι αν στεναχωρήθηκα..ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως στεναχωρήθηκα, ήταν το πρώτο χαστούκι, η πρώτη απόρριψη μπορείς να το πεις και έτσι, αλλά πείσμωσα και αποφάσισα να δημιουρήγησω κάτι δικό μου. Ουσιαστικά εκείνη την στιγμή, και για κάποια λεπτά,  έκανα αυτό το περίεργο και συνάμα άβολο για τους γύρω μας πράγμα που μιλάς μόνη σου με στόμφο και πάθος.

Σε σημείο….

sans-titre-12.jpg

Αυτός είναι και ο λόγος που ξεκίνησα το Eldition, όχι για να εξασκηθώ για το μελλοντικό μου επάγγελμα αλλά για να αποκτήσω ένα είδος εμπειρίας, μια δική μου δουλειά που θα μου επιφέρει μόνο απολαβές (σε εμένα προσωπικά).

Blogging= Δουλειά ?

Blog

Eννοείται πως είναι δουλειά! Και προσωπικά πιστεύω πως είναι μια αξιοπρεπής δουλειά!  Δεν αφιερώνω 30 λεπτά για να γράψω κάτι, δεν έρχονται τα θέματα ουρανοκατέβατα κάθε εβδομάδα, δεν φτιάχτηκε το blog εν μία νυκτί (συγκεκριμένα μου πήρε γύρω στους 6 μήνες) και τέλος δεν πληρώνομαι από κάποιον για να κάνω αυτό το blog (και ναι θέλει κάποια χρήματα).

Όπως έχω διευκρινήσει και παλιότερα δεν περιμένω να γίνω διάσημη blogger που θα ζήσει από αυτό. Σκοπός μου είναι να εξελιχθώ δημοσιογραφικά και ποιοτικά. Από τη στιγμή που είδα σε ένα post μου 1 view ένιωσα πως εκπληρώθηκε εν μέρει ο αρχικός  σκοπός της δημιουργίας του ιστολογίου μου, ένιωσα πως ένα άτομο αφιέρωσε χρόνο να δει τη δουλειά μου, πόσο μάλλον τώρα που είμαστε περισσότεροι αυτοί που διαβάζουμε αυτά που ανεβαίνουν στο Eldition. (βάζω και εμένα μέσα γιατί πολλές φορές τα ξαναδιαβάζω)

Α και γι’αυτούς που δεν ξέρουν ή που νομίζουν πως ξέρουν τι είναι ιστολόγιο, μπορούν να ενημερωθούν πατώντας εδώ. Και ναι είναι ένα εξελιγμένο είδος δημοσιογραφίας!

Ελπίζω να σας άρεσε το ποστ και να μην ξεχνάτε…

” Έχει πλάκα να κάνεις κάτι που δεν μπορεί να γίνει.” – Walt Disney

Don’t forget to follow me to Instagram

heart-clip-art

xo by El.

5 thoughts on “Tι είναι για εμένα το blogging?

  1. Αιώνιο πρόβλημα στην Ελλάδα να ζητάνε εμπειρία. Έχω βιώσει και εγώ τρελές απορρίψεις και από δουλειές που όχι απλώς μπορόυσα να τις κάνω, ήμουν για καλύτερες… Πολύ καλά έκανες και έγινες μπλογκερ είναι ένας τρόπος να μαθεις να βελτιωθείς κτλ….

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s