Challenge accepted: Ήρθε η ώρα για αλλαγές⏰

Hi guys!

Αυτό το πόστ προέκυψε μετά από πολύ σκέψη, διότι είναι ένα ευαίσθητο θέμα όχι μόνο για εμένα αλλά για όλους τους ανθρώπους  που αντιμετωπίζουν “θέμα” με τα κιλά τους. Βασικά δεν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω “θέμα” γιατί είναι επιλογή του καθενός να ζυγίζει όσα κιλά θέλει .

Η προσωπική μου “μάχη” με τα κιλά ξεκίνησε όταν ήμουν Α’ Λυκείου, σχετικά νωρίς για ένα κορίτσι. Όμως η δική μου ιστορία είναι κάπως διαφορετική. Πιο συγκεκριμένα, στην ηλικία των 16 ετών ξεκίνησα ένα αγαπημένο άθλημα, την κωπηλασία. Εκεί έπρεπε, λόγω αθλήματος, να χάσω κάποια κιλά, συγκεκριμένα 12 (επειδή ήμουν 70 κιλά). Ποτέ δεν κατάφερα να τα χάσω όλα. Πάντα πίστευα ότι αντιδρούσε ο οργανισμός μου και δεν μπορούσα να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα όχι για εμένα (επαναμβάνω) αλλά για το άθλημα.

Όταν πήγα Γ’ Λυκείου, σταμάτησα αναγκαστικά την κωπηλασία, γιατί δεν είχα τον απαραίτητο χρόνο για να κάνω και μαθήματα και κάτι που αγαπώ. Αυτή ήταν και μια απόφαση που μετάνιωσα. Εκείνη την περίοδο, θυμάμαι, δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω με αποτέλεσμα να πάρω 34 κιλά. Εγώ πάντα στήριζα αυτή την κατάσταση στο γεγονός ότι λόγω πρωταθλητισμού έκανα πολλές προπονήσεις και στο γεγονός οτι οτιδήποτε έτρωγα το έκαιγα. Έτσι, όταν σταμάτησα έτρωγα τις ίδιες μερίδες αλλά δεν έκαιγα τις θερμίδες που έκαιγα λόγω κωπηλασίας. Περίπλοκο ε;

Όμως, περιέργως, μετά από τις πανελλαδικές εξετάσεις δεν με έπιασε μανία να χάσω τα κιλά. Ήθελα να ευχαριστηθώ την καινούρια μου ζωή όσον το δυνατό περισσότερο. Βέβαια, πάντα υπήρχε στο λεξιλόγιο μου η φράση:

” Πρέπει να ξεκινήσω δίαιτα για να…

  • μπώ στα παλιά μου ρούχα (νούμερο 40)
  • αρέσω περισσότερο στα αγόρια (μια ηλίθια δικαιολογία που τα περισσότερα κοριτσάκια σκέφτονται σε αυτή την ηλικία, μην σας πω και σε μεγαλύτερη)
  • αγαπήσω το σώμα μου (μέγα λάθος! Αγάπα το σώμα σου όπως και να είναι. Με ραγάδες;;; Με ραγάδες! )
  • για να βάλω τα καινούρια fashion trends (οκ αυτό είναι ένα κίνητρο)

Αυτές και άλλες τόσες δικαιολογίες έθετα στον εαυτό μου για να βρω ένα κίνητρο να χάσω τα περιττά κιλά. Αλλά ξέχναγα συνεχώς το βασικό λόγο που πρέπει να ξεκινήσω διατροφή: την υγεία μου. Βέβαια είμαι τυχερή, διότι λόγω κωπηλασίας ο οργανισμός μου είναι αρκετά γερός παρά το λίπος που υπάρχει στο σώμα μου.

Τώρα λοιπόν, που βρίσκομαι στη Γαλλία, παρά τους πειρασμούς που υπάρχουν εδώ, πιστεύω πως ήρθε η ώρα να ξεκινήσω διατροφή  όχι δίαιτα. Το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα πρόγραμμα διατροφής για να μειώσω το σωματικό μου λίπος δια παντός. Τώρα βέβαια θα κάνεις και εσύ την ερώτηση πως χωρίς κίνητρο δεν μπορείς να πετύχεις ένα στόχο και εγώ θα σου απαντήσω πως το βρήκα. Πιο συγκεκριμένα δέχτηκα ένα challenge από μία αιθέρια ύπαρξη απο την Θεσσαλονίκη που παρεπιμπτώντος έχει σήμερα γενέθλια (αka ξέρει πια είναι, μπορεί και εσύ να ξέρεις) και νομίζω πως μπορεί να είναι και το κίνητρο που έψαχνα.

Κάθε 2 εβδομάδες, λοιπόν, θα την ενημερώνω για τις εξελίξεις της διατροφης μου. Σκοπός  αυτού εδώ του ποστ είναι να λειτουργήσει ως “δέσμευση” για να μην παρεκκλίνω από τον στόχο μου.

Και για να το διευκρινίσω δεν επέλεξα να ξεκινήσω διατροφή για να αρέσω σε κανέναν αλλά γιατί φοβάμαι ότι ο εαυτός μου έχει καταπονεθεί πολύ με τόσο λίπος (περίπου 40%).

Α και γιατί είδα αυτή την φωτογραφία και ανατρίχιασα… Πραγματικά δεν είχα σκεφτεί πόσο λίπος υπάρχει στο σώμα μου!

IMG_2768.JPG

Υ.Γ: Μην αλλάξεις ποτέ για κανένα/καμία αμά σε ήθελαν διαφορετικά τότε απλά να αρκεστούν στην υπέροχη προσωπικότητα σου. Αν δεν μπορούν τότε συγγνώμη, σε όποιον αρέσουμε για τον άλλον δεν θα μπορέσουμε. Και όταν ακούς κάτι προσβλητικό για τα κιλά σου, απλά να τους απαντάς (ευγενικά εννοείται δεν θα γίνουμε σαν κι αυτούς)

IMG_1067
Την βρήκα τόσο έξυπνη 😂

 

heart-clip-art

xo by El.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s