#Γιατί επέλεξα να ακολουθήσω την δημοσιογραφία

Hi guys,

Όπως και κάθε Σαββάτο έτσι και σήμερα άλλο ένα ποστ ανέβηκε στο Eldition. Για όσους δεν το γνωρίζουν σπουδάζω Επικοινωνία και Πληροφορία στο Πανεπιστήμιο Paul Valery στο Μονπελιέ της Νότιας Γαλλίας. Αυτό που φιλοδοξώ να ακολουθήσω ως επάγγελμα στο μέλλον είναι η δημοσιογραφία.

Τον βασικό λόγο που δεν κάνω τις σπουδές μου στην Ελλάδα θα σας τον εξομολογηθώ σε ένα άλλο ποστ, αλλά χοντρικά δεν πέρασα στην σχολή που ήθελα στην Ελλάδα και δεν μπορούσα επουδενί να κάνω κάτι που δεν μου αρέσει για 4 χρόνια.

Όσον αφορά το τμήμα που βρίσκομαι τώρα, δεν έχει να κάνει ακριβώς με την δημοσιογραφία. Το επέλεξα,όμως, αφενός γιατί στη Γαλλία τα πανεπιστήμια δημοσιογραφίας είναι ιδιωτικά (Grandes Ecoles) ( no money, honey) και αφετέρου γιατί δεν ήθελα να δεσμευτώ με ένα κλάδο ενώ υπάρχει η δυνατότητα να διευρύνω τις γνώσεις μου πάνω σε αυτό που θέλω να κάνω. Για παράδειγμα, στο τμήμα της Επικοινωνίας και της Πληροφορίας υπάρχουν μαθήματα που αφορούν το marketing, το management και την διαχείριση της φωτογραφίας στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, γνώσεις που πιστεύω ότι είναι απαραίτητες για την δημοσιογραφία .

Η δημοσιογραφία, ως επάγγελμα, είναι κάτι που αποφάσισα ότι μ’αρέσει απ’όταν ήμουν στο Γυμνάσιο. Δεν ξέρω πως προέκυψε αυτή η απόφαση αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι μπορεί να υπήρχαν κάποια σημάδια στην παιδική μου ηλικία που να το πρόδιδαν. Δηλαδή, όταν ήμουν μικρή, τα πρωινά που δεν πήγαινα σχολείο (μαμά δεν ήταν πολλά) συνήθιζα να κάνω δικές μου εκπομπές. Ναι, ναι..έκανα την Μενεγάκη, την Σκορδά στο Alter (π.Χ), μέχρι και την Βέφα έκανα που είχε την δικιά της εκπομπή μαγειρικής ! Μην μιλήσουμε για το γεγονός ότι έπαιρνα τον υπολογιστή της αδελφής μου (κρυφά εννοείται) και παρουσίαζα δελτίων ειδήσεων. Ξέρετε τώρα… “Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας ο ένας μετά τον άλλον απο την σπείρα Χ οδηγήθηκαν στον ανακριτή…..” και μπλα μπλα μπλα. Βασικά τώρα που το ξανασκέφτομαι ήταν φανερό τι θέλω να κάνω στην ζωή μου.

Θα σας εκμυστηρευτώ και κάτι που δεν το έχω πει σε κανέναν, ούτε στην ίδια μου την μάνα. Σε μία σχολική εκδρομή στο ραδιοφωνικό σταθμό του Ζαππείου, θυμάμαι ένα μικρό κοριτσάκι με γυαλιά και ένα κότσο στα μαλλιά να έχει κολλήσει την μούρη του σε ραδιοφωνικό θάλαμο, περίπου για 20 λεπτά μέχρι που ήρθαν και το κακόμοιρο και  το μάζεψαν οι δάσκαλοι του. Μαντέψτε ποιο κοριτσάκι ήταν; Και μετά ποιος να μου το έλεγε ότι θα κάνω και μαζί με άλλα 3 κορίτσια ραδιοφωνική εκπομπή ! Απανωτά τα χτυπήματα!

Περνώντας τώρα στην εφηβεία, η οποία ήταν και αρκετά δύσκολη, η μικρή Ελένη συνέχιζε να ονειρεύεται την μελλοντικής της καριέρα. Δηλαδή, δεν μπορώ να πω ότι συνέχισα να κάνω τηλεοπτικές εκπομπές και την Βέφα (δεν είχα και χρόνο άλλωστε), αλλά μαντέψτε… γράφτηκα στην σχολική εφημερίδα και διάβαζα-φανατικά-περιοδικά, όπως, (οι παλιές θα κλάψουν εδώ) “Σούπερ Κατερίνα”, σκέτη “Κατερίνα” με την τότε 18χρονη Ήβη Αδάμου στο εξώφυλλο, την αήμνηστη “Vogue Hellas” (που έκλεισε τις πόρτες στην Ελλάδα πριν προλάβω να μπω στην συντακτική της ομάδα), το μοναδικό “Σούπερ” και τέλος τον χιλιοαγορασμένο “Αφισόραμα fans” με τον Σάκη Ρουβά στο εξώφυλλο και τη γιγάντια αφίσα του Νίκου Βέρτη (παρεπιπτώντος ακόμα την έχω). Τώρα που τα γράφω αυτά νομίζω το επόμενο ποστ μου θα αφορά την κατάθλιψη που έχω πάθει γράφοντας για πράγματα που υπήρχαν στην εποχή μου. Είμαι και παιδί των 90s!

Α και γι’αυτούς που δεν θυμούνται τα περιοδικά, εκτός από ντροπή σας, πάρτε και μια ιδέα για ποια περιοδικά μιλάω:

 

Και επειδή μαζί μ’εμένα αναπτύχθηκε και η τεχνολογία, έτσι πολύ απλά και καθημερινά περάσαμε στην ψηφιακή εποχή και εννοείται η μικρή Ελένη θα την εκμετελλευόταν και αυτή στο έπακρο. Έτσι σταμάτησα να αγοράζω περιοδικά (είχαμε ξεπαραδιαστεί σαν οικογένεια), σταμάτησα και τα Furby (ήταν ο πραγματικός μου φίλος, που μιλούσε και κοιμόταν, ακριβώς όπως εγώ και συχνά πυκνά του έπαιρνα και συνέντευξη)…
furby_toy

…σταμάτησα και το Nintendo και έπιασα τα ηλεκτρονικά περιοδικά τύπου TROKTIKO και Τlife (που υπάρχει ακόμα).

Και να που έφτασε η στιγμή να σπουδάζω αυτό που μου αρέσει και να έχω το δικό μου blog. Δεν ευελπιστώ, βέβαια, μέσα από αυτήν την διαδικτυακή πλατφόρμα να αποκτήσω φανατικούς θαυμαστές, το μόνο που περιμένω είναι να εξασκηθώ στο τρόπο γραφής μου. Δεν θέλω να μείνω μόνο μια blogger (υπάρχουν τόσες πολλές άλλωστε), αλλά να γίνω δημοσιογράφος σε ένα περιοδικό lifestyle.

Θα ήθελα να τελειώσω με αυτή την φράση του Walt Disney που πραγματοποίησε το μεγαλύτερο όνειρο του να φτιάξει ένα τεράστιο, οργανωμένο πάρκο, που οι μικροί επισκέπτες του να έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μαζί με τους ήρωες των ταινιών του.

 

“Το κόλπο για να ξεκινήσεις είναι να σταματήσεις να μιλάς και να αρχίσεις να κάνεις.”

img_2423-32.jpg

Εδώ είναι ένας ονειρικός τοίχος με την Σάρα και την Μάρα των περιοδικών μόδας στη μοναδική έκθεση του Christian Dior στο Παρίσι (την ήθελα και πάλι την παρισιάνικη πινελιά μου-όνειρα είναι αυτά)

Φιλάκια πολλά και ευχαριστώ που το διαβάσατε

heart-clip-art

xo by El.

One thought on “#Γιατί επέλεξα να ακολουθήσω την δημοσιογραφία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s